Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : https://repository.unad.edu.co/handle/10596/31979
Titre: Quality of arracachia flour (Arracacia xanthorriza Bancroft) from the method of drying by conduction.
Calidad de la harina de arracacha (Arracacia xanthorriza Bancroft) a partir del método de secado por conducción Quality of arracachia flour (Arracacia xanthorriza Bancroft) from the method of drying by conduction
metadata.dc.creator: Marín Idarraga, Diego Alberto
Alcocer Tocora, Milena Raquel
Salazar Camacho, Natalia Andrea
Bernal Silva, John Freddy
Mots-clés: Food processing;Tuberous root;Bromatological analysis;Anaime;Procesamiento de alimentos;Raíz tuberosa;Análisis bromatológico;Anaime
Editeur: Universidad Nacional Abierta y a Distancia, UNAD
metadata.dc.relation: https://hemeroteca.unad.edu.co/index.php/riaa/article/view/906/901
metadata.dc.format.*: application/pdf
metadata.dc.type: info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Description: A quality assessment of the arracachia our grown in the village of Anaime (Cajamarca, Tolima) was made by the efective method of drying by conduction. Samples of the existing varieties in Anaime were taken, in order to determine which variety has the best quality of flour after drying by conduction from the physicochemical and bromatological analysis. Out of the three varieties found in order of importance, the best variety was “paliverde” followed by “common” and finally “cartagenera”. With the drying process by conduction high degrees of quality can be achieved with a high quality standard and nutritional value.
Se realizó la evaluación de la calidad de la harina de arracacha cultivada en el corregimiento de Anaime (Cajamarca, Tolima), a partir del método de secado por conducción. Se tomaron muestras de las variedades existentes en Anaime, con el #n de determinar cual variedad presentaba la mejor calidad de la harina luego del proceso de secado por conducción a partir del análisis #sicoquímico y bromatológico. De las tres variedades, se encontró en orden de importancia que la mejor variedad fue paliverde seguida de la común y por último la cartagenera. Con el proceso de secado por conducción se pueden alcanzar mayores rendimientos con un alto grado de calidad y valor nutritivo.
metadata.dc.source: Revista de Investigación Agraria y Ambiental; Vol. 2 No. 1 (2011); 23-28
Revista de Investigación Agraria y Ambiental; Vol. 2 Núm. 1 (2011); 23-28
2145-6453
2145-6097
Autre(s) identifiant(s): https://hemeroteca.unad.edu.co/index.php/riaa/article/view/906
10.22490/21456453.906
Collection(s) :Revista RIAA

Fichier(s) constituant ce document :
Il n'y a pas de fichiers associés à ce document.


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.