Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.unad.edu.co/handle/10596/47267
Title: Quality of arracachia flour (Arracacia xanthorriza Bancroft) from the method of drying by conduction.
Calidad de la harina de arracacha (Arracacia xanthorriza Bancroft) a partir del método de secado por conducción Quality of arracachia flour (Arracacia xanthorriza Bancroft) from the method of drying by conduction
metadata.dc.creator: Marín Idarraga, Diego Alberto
Alcocer Tocora, Milena Raquel
Salazar Camacho, Natalia Andrea
Bernal Silva, John Freddy
Keywords: Food processing;Tuberous root;Bromatological analysis;Anaime;Procesamiento de alimentos;Raíz tuberosa;Análisis bromatológico;Anaime
Publisher: Sello Editorial UNAD
metadata.dc.relation: https://hemeroteca.unad.edu.co/index.php/riaa/article/view/906/901
metadata.dc.format.*: application/pdf
metadata.dc.type: info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Description: A quality assessment of the arracachia our grown in the village of Anaime (Cajamarca, Tolima) was made by the efective method of drying by conduction. Samples of the existing varieties in Anaime were taken, in order to determine which variety has the best quality of flour after drying by conduction from the physicochemical and bromatological analysis. Out of the three varieties found in order of importance, the best variety was “paliverde” followed by “common” and finally “cartagenera”. With the drying process by conduction high degrees of quality can be achieved with a high quality standard and nutritional value.
Se realizó la evaluación de la calidad de la harina de arracacha cultivada en el corregimiento de Anaime (Cajamarca, Tolima), a partir del método de secado por conducción. Se tomaron muestras de las variedades existentes en Anaime, con el #n de determinar cual variedad presentaba la mejor calidad de la harina luego del proceso de secado por conducción a partir del análisis #sicoquímico y bromatológico. De las tres variedades, se encontró en orden de importancia que la mejor variedad fue paliverde seguida de la común y por último la cartagenera. Con el proceso de secado por conducción se pueden alcanzar mayores rendimientos con un alto grado de calidad y valor nutritivo.
metadata.dc.source: Revista de Investigación Agraria y Ambiental; Vol. 2 No. 1 (2011); 23-28
Revista de Investigación Agraria y Ambiental; Vol. 2 Núm. 1 (2011); 23-28
2145-6453
2145-6097
URI: https://repository.unad.edu.co/handle/10596/47267
Other Identifiers: https://hemeroteca.unad.edu.co/index.php/riaa/article/view/906
10.22490/21456453.906
Appears in Collections:Revista RIAA

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.